Stäng annons

Google planerar att flytta avslöjandet av den senaste modellen som heter Pixel 9 med två hela månader. Den officiella avtäckningen ska ske den 13 augusti, vilket är ett mycket ovanligt datum för företaget. Även om det fanns spekulationer på internet om att detta drag skulle kunna leda till färre internetläckor, hjälpte det knappast alls. Praktiska videor av denna modell cirkulerar redan på Internet, så avsikten kan ha varit en helt annan.

Baserat på de senaste läckorna förväntas Pixel 9, Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL ha ultraljudsfingeravtrycksläsare inbyggda direkt i skärmen. Även om Pixel-modellerna hittills använt optiska skannrar som också var inbyggda i displayen, för de kommande modellerna bestämde sig företaget för att använda samma system som Galaxy S24-modellerna från Samsung har i sig.

Jämfört med optiska skannrar tillverkas 3D Sonic Gen 2-sensorer av Qualcomm. Dessa sensorer behöver inte lysa upp fingrets yta på något sätt, vilket gör dem generellt snabbare och mer pålitliga. Den största fördelen med ultraljudssensorer är att de fungerar även om användaren har ett blött finger.

Dagens mest lästa

.